Slova nestačí... díky!

25.10.2015 07:01

Přátelé,

ráda bych se podělila o pár informací a pocitů... 

S nakladatelstvím Flétna jsme se v tomto týdnu dohodli, že vyrobíme 2000 ks knihy s tím, že 1700 ks zaplatím já, tedy z Vašich příspěvků. Tyto knížky budu distribuovat přes sebe (nebojte, dozvíte se určitě, až to bude - prozradím jen že určitě před Vánoci), neboť pokud bychom dali knihu na trh přes velkoobchod, neměli bychom z ní plnou částku, ale jen cca 20 Kč. A to mi přijde k ničemu. Náklad na jednu knihu bude vycházet cca 75 Kč, tedy je nesmysl mít z ní pro nadační fond Klíček potom jen 20 Kč. Honza si sice přál knihu prodávat na trhu, ovšem neměl tuto informaci - myslel si, že tím, že se kniha vydá svépomocí, celý výtěžek pak může jít na dobrou věc. Jsem přesvědčená, že by si také přál udělat takto. Knížka má pomáhat. Distribucí přese mě, cyklotour Na kole dětem, rodinu a přátele získáme celou částku z prodané knížky, která se bude pohybovat nejspíš okolo 220 Kč. Zbylých 300 ks si vydá nakladatel sám a bude distribuovat po knihkupectvích a knihovnách v ČR.

Tedy abychom byli transparentní, tak s náklady se to bude mít zhruba - pokud ještě něco nepozměníme - takto:
2000 ks knihy x 75 Kč/kniha = 150.000,- Kč
- z toho z příspěvků hradíme jen 1 700 ks, tedy 127.500,- Kč
Ještě jednou předesílám, že se ta částka může lehce měnit, ale řádově budeme zde.

V současné době je knížka u grafika, kde se pracuje na obálce a obsahu knihy. Kniha bude plná fotografií od Iva Dvořáka i z Honzíkova archivu.

Protože už nyní jsme na částce cca 150.000,- Kč od Vás. Navíc včerejší akce Jany Skalické, Hanky Šedivé a spousty dobrých lidí, která se konala v Písku, vzešlo dalších cca 50.000,- Kč! To je prostě super! Nevím,jak vyjádřit patřičný dík!

Pokud tedy všichni souhlasíte, peníze, které budou navíc, tedy zbydou po zaplacení knihy, bych také dala Nadačnímu fondu Klíček. Slibuji, že ani koruna nepřijde nazmar!

Z celé této záležitosti jsem dojatá. Honza by byl také! Neboť se přesně plní jeho přání o tom, jaký by svět a lidé měli být. Sám v poslední kapitole knížky píše o schopnosti nezištně si navzájem pomoci. A tohle jste dokázali všichni Vy, kdo jste pomohli. Nemuseli jste, nikdo to od Vás neočekával. Přesto jste to udělali.

Pro ty nejkrásnější, vlastně i nejsmutnější... tedy pro nejhlubší pocity, které lze prožít, neexistuje v lidské řeči slov, která by všechno správně vyjádřila. Proto budu raději mlčet, na rtech mít úsměv a v duši pocit radosti za Vás - nás všechny. Honzík nás sleduje a má velkou radost. Jsem si tím jistá!

Krásné dny!

PS: mám ještě takovou malinkou akci v rukávu za sebe, mám takový nápad, seznámím Vás s tím v příštím týdnu! Žádná pecka, ale pár korunek by nám to pro Klíček také mohlo přinést.